Αλέξης Κούγιας: Ο Δασκαλάκης δεν ήταν παρών κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας – Χωρίς σημασία η κατάθεσή του (Βίντεο)

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου απαιτεί την αποφυλάκισή της, ύστερα από την κατάρρευση του κατηγορητηρίου

Για τον Αλέξη Κούγια , συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της, Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας, κάθε επόμενο δευτερόλεπτο που η πελάτισσά του μένει στη φυλακή διαπράττεται παρανομία.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται πως, «κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος».

Επιπλέον, έχει ήδη προαναγγείλει «πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη-Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταθέσεως».

Σε ό,τι αφορά την αίτηση αποφυλάκισης, είναι διαφορετικό θέμα σε σχέση με τις εξελίξεις της δίκης, όπως είπε ο ποινικολόγος στο MEGA.  «Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση αποφυλάκισης και έχει και δικονομική αξία» επισήμανε ο κ. Κούγιας.

Σε ό,τι αφορά τη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο πατέρας του παιδιού και εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης. «Ο Δασκαλάκης είναι μάρτυρας άνευ σημασίας. Δεν έχει να πει τίποτα γιατί δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ανέφερε πως δεν αναμένει κάτι νέο να ειπωθεί από τον Μάνο Δασκαλάκη και ό,τι και να καταθέσει είναι «υπό αμφισβήτηση».