Αλαλούμ με τα λάθος SMS για την τρίτη δόση: Έκανα το εμβόλιο χωρίς να χρειάζεται

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πολίτες που έλαβαν λανθασμένη ενημέρωση για να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των ανοσοκατεσταλμένων

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πολίτες που έλαβαν λανθασμένη ενημέρωση για να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των ανοσοκατεσταλμένων.

 

 

Πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν από χθες μηνύματα στο κινητό τους για να προγραμματίσουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δηλαδή θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση καθώς έχουν πιθανώς χάσει αντισώματα εξαιτίας ανοσοκαταστολής.

Η καταγγελία

Μια τέτοια περίπτωση αναφέρθηκε στο Flashnews.gr και έγινε στα Χανιά.

Η κυρία Λ.Β. έλαβε την Δευτέρα το απόγευμα sms ότι πρέπει να πάει την Τετάρτη το πρωί σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Εκείνη, υπάλληλος μάλιστα σε ιδιωτικό φορέα υγείας, πήγε και έκανε κανονικά την τρίτη δόση και στη συνέχεια έμαθε ή αντιλήφθηκε ότι ήταν περιττό.

SMS για τρίτη δόση

Η αλήθεια είναι ότι η ίδια εξεπλάγη με αυτή την εξέλιξη, αν και γνωρίζει ότι δεν αποτελεί κάτι το οποίο θα επηρεάσει την υγεία της.

Μάλιστα, είχε τις παρενέργειες της δεύτερης (έκανε το Pfizer) απλά σε πιο ήπια μορφή.

Όπως τόνισε η κυρία Λ.Β. και άλλα γνωστά της πρόσωπα αλλά και συνάδελφοί της έχουν λάβει το ίδιο μήνυμα, χωρίς να υφίσταται λόγος να κάνουν την τρίτη δόση, ωστόσο, επειδή υπήρχε το προηγούμενο της δικής της περίπτωσης, εκείνοι δεν το έκαναν.

SMS για τρίτη δόσηκατ

Ο λόγος που έγινε το λάθος

Αιτία του λάθους δεν είναι άλλη από το ότι το ηλεκτρονικό σύστημα “διαβάζει” τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ, ώστε να ξέρει ποιοι είναι οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να την λάβουν.

Για το λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως π.χ. είναι η υδροκορτιζόνη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τους αναγνωρίζει ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένους.