«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει ο Ρουβίκωνας την ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει «Αιτία πολέμου» την ανακοίνωση-τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για οικειοθελή εκκένωση μέσα σε 15 ημέρες των καταλήψεων σε όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δημοσιεύτηκε χτες και καλεί όσους «παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν». Και σημειώνει ότι «η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της ανακοίνωσης στον Τύπο».

Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης χαρακτηρίζει Casus beli (Αιτία πολέμου) την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παραθέτει, επίσης, φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ (στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων), στην οποία διακρίνεται πανό με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».