Αιγαίο: «Προμελετημένο ατύχημα» φαίνεται να επιδιώκει η Τουρκία – Η τακτική της Αθήνας

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Την εμπειρία του Έβρου όπου η Ελλάδα κατόρθωσε να ακυρώσει τα σχέδια των γειτόνων μας ακλουθώντας την πρακτική της αναχαίτισης και απώθησης επιθυμεί να ακολουθήσει η Αθήνα , στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο εφόσον ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίσει να κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η επαναφορά του φράχτη στο υπουργικό συμβούλιο από την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήταν μία έμμεση υπενθύμιση στους γείτονες μας οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όσα συνέβησαν στον Έβρο όταν το περασμένο φθινόπωρο η Τουρκία προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στα βόρεια σύνορα μας στέλνοντας καραβάνια μεταναστών.

Η τακτική που ακολούθησε η Ελλάδα αναχαίτισε τελικά τις επιδιώξεις των γειτόνων μας καθώς μια εύκολη φαινομενικά επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο για την άλλη πλευρά.

Διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από το ενδεχόμενο του ατυχήματος και έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Στην τακτική του προμελετημένου ατυχήματος- κοινός της προβοκάτσιας- από την πλευρά της Τουρκίας προκειμένου να οδηγήσει την κατάσταση εκεί που θέλει.

Η ελληνική διπλωματία ωστόσο δεν κρύβει την ικανοποίηση της για την στήριξη της Γαλλικής πλευρά η οποία επιβεβαιώθηκε με την φράση του Μακρόν ότι «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις» αλλά και την απάντηση στον Ταγιπ Ερντογάν, που δήλωσε ότι, εκτός από την Ελλάδα, περιμένουν και τη Γαλλία μεγάλα δεινά εάν αμφισβητήσουν την Τουρκία.