Άγνωστοι καίνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Εξαρχείων και ο Μπακογιάννης σχολιάζει πως θα ξαναστηθεί

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Ούτε για μια μέρα δεν άντεξε το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων από τον Δήμο Αθηναίων.

Από την πρώτη στιγμή που συνεργεία της δημοτικής Αρχής άρχισαν να το στολίζουν, άγνωστοι το έβαλαν στόχο επιχειρώντας να το καταστρέψουν. Η αρχή έγινε λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του, όταν άνδρας με αναπτήρα επιχείρησε να το πυρπολήσει. Τότε καταστηματάρχες της περιοχής έτρεξαν και το έσβησαν, αφήνοντάς το «ελαφρώς καψαλισμένο», αλλά ζωντανό.

Ωστόσο, στη διάρκεια της νύχτας το δέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς, αφού ομάδα ατόμων έφτασε στην πλατεία και με τη βοήθεια φωτιστικού οινοπνεύματος έκαναν στάχτη το φυσικό έλατο της πλατείας Εξαρχείων. Σημειώνεται ότι το περιστατικό, όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, κάηκε ενώ ήταν παρόντες και άνδρες των ΜΑΤ.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η απάντηση του δημάρχου ήρθε λίγες ώρες αργότερα: «Το δέντρο θα ξαναστηθεί». 

Σε ανάρτησή του αναφέρει συγκεκριμένα: «Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν».