Άγιος Στυλιανός: Τι «έδειξε» η νεκροψία για τον θάνατο του νήπιου

Η μητέρα είναι συντετριμμένη και ξεσπά κατά παντός υπευθύνου για τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού της δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της

Τα αίτια για την αιτία θανάτου του 2,5 ετών νηπίου από την Νιγηρία αναμένεται να γίνουν γνωστά από τη νεκροψία νεκροτομή που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με τα αποτελέσματά της να γίνονται γνωστά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μακροσκοπικά δεν φαίνεται η αιτία θανάτου, όμως όλα θα φανούν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα διερευνηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις. Η εισαγγελέας παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι έκθεση, από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν ιατροδικαστικές εξετάσεις, ο ιατρικός φάκελος, το ιστορικό νοσηλείας του κοριτσιού ενώ αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και υπάλληλοι της δομής.

Η μητέρα είναι συντετριμμένη και ξεσπά κατά παντός υπευθύνου για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού της δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της.

Μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού καταγγέλει ότι «την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη». «Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

«Ήταν καλά. Ποτέ δεν μου είπαν ότι πήγε στο νοσοκομείο χθες. Ο γιατρός είδε ότι το παιδί δεν μιλούσε. Δεν πρόσεχαν το παιδί. Δεν ήταν άρρωστη, μόνο μαύρη», είπε κλαίγοντας η μητέρα. «Θα το έπαιρνα αύριο σπίτι. Το παιδί μου πέθανε», προσέθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

Μια μέρα πριν, είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο. Η μητέρα διευκρινίζει ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

H δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Έφη Ορφανίδου, ανέφερε ότι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού είχε δώσει μεγάλη μάχη για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. «Το τραγικό είναι ότι η απόφαση αυτή βγήκε και θα ερχόταν στα χέρια μας σήμερα το μεσημέρι για να μπορέσει από αύριο να έχει το παιδί της. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», τόνισε.

Θα επέστρεφε στη μητέρα του

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε από το νοσοκομείο που το εξέτασαν και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τον δήμο Θεσσαλονίκης – που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διεξάγει έρευνες για την αιτία θανάτου του – πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.