Άδωνις για Ελληνικό: Στις αρχές του 2020 ξεκινούν οι εργασίες

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

Την έναρξη των εργασιών για το Ελληνικό μετέφερε στις αρχές του 2020 ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα επισήμανε μια σειρά απο επενδύσεις, που καθιστούν τον στόχο της ανάπτυξης στο 2,8% ως “ρεαλιστικό και μετριοπαθή”.

Ο υπουργός Επενδύσεων αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της Hard Rock για τη νομική εταιρεία, που έχει προσλάβει η Επιτροπή Παιγνίων, εκτιμώντας ότι η όλη διαδικασία έχει ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.

«Να ξεκινήσω πρώτα από τα ευχάριστα. Σήμερα, στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας “Λάμδα”. Τα νέα είναι εξαιρετικά θετικά. Όλη η παραφιλολογία που διακινούταν ότι δήθεν η εταιρεία δεν είχε τα χρήματα να κάνει την επένδυση έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα και το έργο είναι στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε εξ αρχής. Πράγματι, η μια εταιρεία με δημόσια συνέντευξή της έκανε μια καταγγελία για τους δικηγόρους της επιτροπής παιγνίων για σύγκρουση συμφερόντων».

«Αν γίνει προσφυγή, θα έχουμε ένα μήνα καθυστέρηση. Το έχουμε προϋπολογίσει» είπε ο υπουργός, για να απευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οφείλω να σας πω ότι μάλλον εδώ είστε ανενημέρωτοι. Η Επιτροπή Παιγνίων που κατηγορείτε δεν έχει προσληφθεί απο την κυβέρνησή μας. Η Επιτροπή διορίστηκε απο τον κ. Τσακαλώτο και εμείς την κρατήσαμε. Αν είναι λαμόγια, η επιτροπή, που διόρισε ο Τσακαλώτος να μας το πείτε. Οσο για την εταιρεία που διόρισε η επιτροπή παιγνίων, πάλι ο Τσακαλώτος την επέλεξε. Για να τελειώνει το παραμύθι. Εμείς δεν πειράξαμε κανέναν απο τους δικούς σας. Αρα να μαζευτείτε οι διάφοροι Κλουζό που μαζευτήκατε και μιλούν για σκάνδαλο και αν υπάρχει δικό σας θα είναι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον διαγωνισμό και την δικηγορική εταιρεία. Τηρήθηκε η νομιμότητα και είμαστε βέβαιοι ότι, όταν καταλήξει η επιτροπή σε απόφαση και προσφύγει κάποια εταιρεία, είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα θα δείξει ότι όλα έγιναν νόμιμα. Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό μπαίνουν αρχές του 2020».

Αναφερόμενος στους ρυθμούς ανάπτυξης, είπε ότι ο στόχος για 2,8% το 2020 είναι μετριοπαθής, για να εξηγήσει: «Φέτος τρέχουμε με 2%, χωρίς να υπολογίζουμε τις επενδύσεις:

Στο Ελληνικό θα υπάρξουν περίπου ένα δισ. ευρώ έργα που θα εκτελεστούν το 2020. Σήμερα από την Ποιότητα Ζωής Βορείου Κέρκυρας βγήκε η τελευταία εισήγηση για την Κασσιόπη. Εκδόθηκε η πρώτη άδεια και, αν όλα πάνε καλά και το δημοτικό συμβούλιο υπερψηφίσει την εισήγηση της ποιότητας ζωής, την άλλη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα. Εχουμε τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν ήδη:

Ναυπηγεία Σύρου. Βρήκαμε ιδιώτη επενδυτή που νοίκιασε την ΕΒΖ και θα ξεκινήσει όχι με δημόσιο χρήματα. Βγήκε το νομοσχέδιο σε διαβούλευση για υδροπλάνα στόχος εντός του 2020 να λειτουργήσει. Ξεκίνησαν οι ιδιωτικοποιήσεις. Τρέχει το 30% για το Ελευθέριος Βενιζέλος και ήδη κατατέθηκαν 10 προτάσεις απο αξιόπιστους επενδυτές.

Ηδη ξεκινήσαμε την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ Υποδομών και εντός Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το ΔΕΠΑ πωλήσεως φυσικού αερίου».