Α. Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις», λέγοντας ψέματα

Απάντηση στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για εξυπηρέτηση συμφερόντων από τα self-test κορωνοϊού

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με τα self test.

 

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις», λέγοντας ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα self test.

 

 

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί» ενώ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αναφορικά με το αν συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, «πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού».

 

Η ανακοίνωση της Α. Πελώνη
Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής και της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία η Ελλάδα τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο, να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα με επίσημη ανακοίνωσή του.

 

 

Σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες. Αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις» πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά. Λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα τεστ οικιακής χρήσης που θα προστεθούν στην στρατηγική για τα τεστ με κρατική δαπάνη, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές «πελάτες» της Siemens. Δείχνει έτσι, την «εμπιστοσύνη» με την οποία περιβάλλει την επιστήμη από την πρώτη στιγμή.

 

 

Οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.

 

 

Ας μας απαντήσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω για μια φορά καθαρά: Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

 

 

Υ.Γ. Υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνει λίγη υπομονή κι ας περιμένει το αποτέλεσμα.

 

 

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με δύο ανακοινώσεις τους, κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων της Siemens από τον Πρωθυπουργό και ζητά συνταγογράφηση και δωρεάν μοριακά test.