Το 95% των δημάρχων απορρίπτει την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

Υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης με την οποία δίνεται λύση σε όλες τις δυσλειτουργίες που δημιούργησε η απλή αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους τάσσονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι δήμαρχοι.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll που έγινε ανάμεσα στους δημάρχους για λογαριασμό του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, κατέδειξε ότι το 95,6% επικροτεί τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης  ενώ μόνο το 2,94% να έχει αντίθετη άποψη. Εν τω μεταξύ, «πράσινο φως» για τη ρύθμιση που επιτρέπει τη συνεργασία των δήμων με ιδιώτες για την παροχή Υπηρεσιών όπως η Καθαριότητα ή η Συντήρηση Πρασίνου και του Ηλεκτροφωτισμού, δίνει το 75% των δημάρχων, με το υπόλοιπό 25% να διαφωνεί.

Οι δήμαρχοι κατατάσσουν τα πέντε πρώτα ως προς την αξιολόγηση προβλήματα ως εξής: Καθαριότητα 16%, Ύδρευση- Αποχέτευση 12,65%, Υποδομές 9,6%, Οδικό Δίκτυο 7,1% , Επάρκεια Φωτισμού 6,8%.

Αναφορικά για τους βασικούς παράγοντες που δυσκολεύουν το έργο των Δημάρχων αναδεικνύονται οι ελλείψεις προσωπικού με 27,7%, η γραφειοκρατία της Κεντρικής Εξουσίας με 21,1% και το αναχρονιστικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 19,3% . Ακολουθούν οι Οικονομικές δυσκολίες με 18,1% και η αδιαφορία/άγνοια των δημοτικών υπαλλήλων με 10,84%.

Οι βασικές ελλείψεις προσωπικού εντοπίζονται στις Τεχνικές Υπηρεσίες με 74,63% και ακολουθούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και περιβάλλοντος με 10,43% και 10,45% αντίστοιχα.