Τζεντιλόνι: Μικρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη απ’ όσο περιμέναμε

Αισιόδοξος φαίνεται ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης

Οι φόβοι ότι η συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι μεγάλη το 2023, φαίνεται ότι διαψεύδονται από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από ότι αναμένεται.

Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ θα επιβραδυνθεί σημαντικά, καταγράφοντας ανάπτυξη μόλις 0.3%, έναντι πρόβλεψης τον Ιούλιο για ανάπτυξη 1,4%, προβλέποντας παράλληλα ανάκαμψη σε ρυθμό ανάπτυξης 1,5% το 2024.

Ο Π. Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,3% παραμένει αρκετά ισχυρή, συμπλήρωσε ωστόσο ότι διάφοροι παράγοντες υποδηλώνουν ότι η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία αναμενόταν το δ’ τρίμηνο του 2022 και το α’ τρίμηνο του 2023 δεν θα είναι τόσο έντονη όσο αναμενόταν.

Πηγή: Powergame.gr