Ο Elon Musk είναι “ανοιχτός στην ιδέα” να αγοράσει την Silicon Valley Bank

καθώς θέτει τις βάσεις για τις πληρωμές στο Twitter

Ο Elon Musk δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι ήταν “ανοιχτός στην ιδέα” να αγοράσει τη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της, αλλά η ιδέα είχε ψυχρή αντιμετώπιση από τουλάχιστον έναν επενδυτή της Tesla.

“Νομίζω ότι το Twitter θα πρέπει να αγοράσει την SVB και να γίνει μια ψηφιακή τράπεζα”, έγραψε στο Twitter ο Min-Liang Tan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Razer, μιας εταιρείας που πουλάει υπολογιστές παιχνιδιών.

Ο Musk είπε σε μια σύντομη απάντηση “Είμαι ανοιχτός στην ιδέα”, χωρίς να δώσει περαιτέρω περιεχόμενο.

Ένας χρήστης του Twitter υποστήριξε την ιδέα του Musk, λέγοντας “τι ευκαιρία”, αλλά ένας άλλος που ονομάζεται Sanjay απάντησε: “Και να πουλήσουμε άλλες μετοχές της Tesla αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όχι ευχαριστώ!”

Το προφίλ του Sanjay στο Twitter τον περιγράφει ως “πελάτη και επενδυτή της Tesla, οπαδό του ταύρου και του Elon”. Το Insider δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αν ο χρήστης είναι μέτοχος ή το μέγεθος της συμμετοχής του.

Ο Μασκ πραγματοποίησε πέρυσι μια σειρά από πωλήσεις μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, συμβάλλοντας στην πτώση της τιμής της μετοχής. Ο διευθύνων σύμβουλος πούλησε μετοχές αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο, 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο και 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, συνολικής αξίας σχεδόν 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές μετά από ένα τρέξιμο καταθέσεων, εξήγησε η Sindhu Sundar του Insider. Οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων προχώρησαν σε απόσυρση κεφαλαίων την Πέμπτη, θορυβημένοι από την πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας που ακολούθησε την αύξηση κεφαλαίου που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Η τράπεζα τελεί πλέον υπό τον έλεγχο των διαχειριστών, γεγονός που ενδεχομένως να καθυστερήσει την πρόσβαση στις καταθέσεις για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ορισμένοι ελπίζουν ότι θα εμφανιστεί αγοραστής αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Ο Μασκ και ο Σάντζαϊ δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα σχολιασμού του Insider, που έγιναν εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Πηγή: Businessinsider.com