Γκέιτς: Προτιμώ να επενδύσω χρηματικά σε εμβόλια που σώζουν ζωές, παρά να ξοδέψω χρήματα για να πάω στον πλανήτη Άρη

«O Μασκ κάποια μέρα θα γίνει μεγάλος φιλάνθρωπος»

O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, ότι προτιμά να επενδύσει χρηματικά σε εμβόλια που σώζουν ζωές, παρά να ξοδέψει χρήματα για να πάει στον πλανήτη Άρη, όπως προτιμούν να κάνουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι.

Σχετικά με τον Έλον Μασκ και την κόντρα που είχαν στο παρελθόν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής και των διαστημικών ταξιδιών, ο Γκέιτς υποστηρίζει ότι ο Μασκ μελλοντικά θα γίνει φιλάνθρωπος.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ναι, νομίζω ότι κάποια μέρα θα γίνει μεγάλος φιλάνθρωπος», ενώ πρόσθεσε ότι «προφανώς επιχειρήσεις όπως η Tesla έχουν θετικό αντίκτυπο, ακόμη και χωρίς να είναι μια μορφή φιλανθρωπίας. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν νομίζω ότι θα θέλει να τα ξοδέψει όλα για τον εαυτό του».

Ο Γκέιτς πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι τελικά ο Μασκ θα γίνει φιλάνθρωπος «χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά του».

«Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια ιλαράς και να σώσεις ζωές ξοδεύοντας 1.000 δολάρια ανά ζωή που σώζεται», είπε στο BBC. «Και έτσι, αυτό απλώς σε προσγειώνει, σου λέει να μην πας στον Άρη».

Ο συνιδρυτής της Microsoft εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Gates και την πρώην σύζυγό του Melinda French-Gates, έχει διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παράδοση εμβολίων στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Το ίδρυμα λέει ότι έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια σε προσπάθειες για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της πρόσβασης σε εμβόλια.