Αλλάζει όνομα η Turkish Airlines με απόφαση Ερντογάν

Η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines θα φέρει στο εξής στο εξωτερικό την τουρκική ονομασία «Türk Havayollari», ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines θα φέρει στο εξής στο εξωτερικό την τουρκική ονομασία «Türk Havayollari», όπως είναι η κατά λέξη μετάφραση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εθνική εταιρία θα πραγματοποιεί στο εξής τις διεθνείς πτήσεις της υπό την επωνυμία Türk Havayollari και όχι ως Turkish Airlines», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ερντογάν, που μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (AKP), ζήτησε επίσημα στις αρχές Ιουνίου από τον ΟΗΕ η Τουρκία να αναφέρεται ως Türkiye, το οποίο θέλει να καταστήσει ως ένα μοναδικό «εμπορικό σήμα» σε όλες τις γλώσσες για τις εξαγωγές.

Η ονομασία Türkiye επιτρέπει στη χώρα να απαλλαγεί από την αγγλική ονομασία της «Turkey», που σημαίνει και γαλοπούλα.

Η Turkish Airlines, που εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 200 προορισμούς στον κόσμο σε όλες τις ηπείρους με σημείο αναχώρησης την Κωνσταντινούπολη, ανήκει κατά 49% στο τουρκικό κράτος.

Η εταιρία μετέφερε περισσότερους από 74 εκατ. επιβάτες το 2019 και 44,8 εκατ. το 2021 λόγω της πανδημίας, ενώ εκλέγεται τακτικά ως η καλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία από το 2011, σύμφωνα με διάφορους ιστοτόπους.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για αυτή την αλλαγή της επωνυμίας στο εξωτερικό, εκπρόσωπος της εταιρίας δεν απάντησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΑΠΕ, AFP