Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη ελαστικών για Premium ηλεκτρικά οχήματα και προώθηση της καθαρής κινητικότητας

Η κοινή έρευνα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ελαστικών φιλικών προς το περιβάλλον, αυξάνοντας σημαντικά τη χρήση βιώσιμων υλικών

Ο Όμιλος Hyundai Motor (ο Όμιλος) ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Michelin για την ανάπτυξη βελτιστοποιημένων ελαστικών επόμενης γενιάς για premium ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Namyang του Ομίλου στη Νότια Κορέα, όπου παρευρέθηκαν οι κκ. Bong-soo Kim, Vice President και Head of Chassis Development Center του Hyundai Motor Group και Georges Levy, Executive Vice President of Automotive Original Equipment της Michelin.

Το νέο MoU ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτηςσυνεργασίας των δύο μερών και θα οδηγήσει σε ένα νέο ταξίδι προςτην ανάπτυξη ελαστικών επόμενης γενιάς που θα εξοπλιστούν με τιςκαθαρές, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας του Ομίλου.

«Αυτή η συνεργασία με τη Michelin θα οδηγήσει σε πραγματικέςκαινοτομίες στην τεχνολογία των ελαστικών, ενισχύοντας τη θέσητου Ομίλου Hyundai Motor ως ηγέτη στον κλάδο της έξυπνηςμετακίνησης» δήλωσε ο Vice President κ. Κim. «Με την πλήρηαξιοποίηση της τεχνολογίας κινητικότητας και της τεχνογνωσίας τηςMichelin για τα ελαστικά, είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να επιτύχουμε πρωτοποριακές καινοτομίες στη βελτίωση της απόδοσηςτων ελαστικών».

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της πρώτης πενταετούς συνεργασίαςπου υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017 για την από κοινούανάπτυξη ενός ελαστικού αποκλειστικά για το IONIQ 5 και τη διεξαγωγή πειραμάτων και μεθόδων ανάλυσης σχετικά με τα ελαστικά καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Τα επόμενα τρίαχρόνια, ο Όμιλος και η Michelin θα αναπτύξουν από κοινού τιςακόλουθες καινοτομίες: φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά με αυξημένη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ελαστικάβελτιστοποιημένα για ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς και ένασύστημα παρακολούθησης ελαστικών σε πραγματικό χρόνο που θα βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

“Η συνεργασία μεταξύ Hyundai Motor Group και Michelin τα τελευταία πέντε χρόνια συνέβαλε στο επιτυχημένο λανσάρισμα του Hyundai IONIQ 5″ δήλωσε ο κ. Levy. “Είμαστε στην ευχάριστη θέσηνα ανακοινώσουμε ότι η σχέση αυτή επεκτείνεται για ακόμη τρίαχρόνια συνεχίζοντας τη συνεργασία μας σχετικά με τις νέεςτεχνολογίες υπέρ της ασφαλέστερης και καθαρότερης μετακίνησης. Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Michelin μοιράζονται το ίδιο όραμα και ένα κοινό πάθος για την αριστεία, τις επιδόσεις και την καινοτομίαπου γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί παράγοντες καθώςπροχωράμε στον τομέα της κινητικότητας και αντιμετωπίζουμεολοένα και περισσότερες προκλήσεις».

Τα ελαστικά επόμενης γενιάς που προκύπτουν από τη συνεργασία θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά premium EV μοντέλα του HyundaiMotor Group. Αυτή η νέα τεχνολογία ελαστικών είναι κρίσιμηςσημασίας για την κάλυψη των απαιτήσεων ανθεκτικότητας των ελαστικών καθώς και της οδηγικής απόδοσης.

Ο Όμιλος και η Michelin σχεδιάζουν επίσης να διεξάγουν κοινήέρευνα για να αναλύσουν τη φθορά των ελαστικών, το φορτίο των ελαστικών και την τριβή του δρόμου πέρα ​​από τα υπάρχοντα πρότυπαθερμοκρασίας και πίεσης αέρα των ελαστικών. Τα νέα ελαστικάαναμένεται επίσης να βελτιώσουν σημαντικά την οδηγική άνεση των οδηγών, μειώνοντας τους κραδασμούς και τον θόρυβο που δημιουργούνται από τα EV σε υψηλές ταχύτητες.

Θα διερευνήσουν επίσης τρόπους για να αυξήσουν τη χρήση φιλικώνπρος το περιβάλλον υλικών στα ελαστικά στο 50% περίπου του συνολικού βάρους των ελαστικών από 20% που είναι σήμερα.