«Στο σφυρί» μια σπανιότατη Chevrolet Corvette Barrister του 1969 (Φώτο)

Η Corvette Barrister του 1969 είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα (και παράξενη) δημιουργία

Νίκος Μιχαλόπουλος

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για την Chevrolet Corvette «Barrister» του 1969, αλλά μια μονάδα από όσες παρήχθησαν θα βρίσκεται προς πώληση στην εκδήλωση Mecum Auctions που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου.

Η Corvette Barrister ήταν το πνευματικό τέκνο του διάσημου κατασκευαστή και του εξατομικευμένου αυτοκινήτου George Barris – γνωστός για το Batmobile του ’66, μεταξύ άλλων δημιουργιών, και ενώ αυτό το αυτοκίνητο ξεκίνησε όπως κάθε άλλο «Vette από το 1969», μοιάζει με ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο.

Ας ξεκινήσουμε από το εμπρός μέρος, σωστά;  Κατά τη δημιουργία του αυτοκινήτου, ο Barris επιμήκυνε το πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα διαθέτει πολύ μακρύ καπό.  Ο στάνταρ μπροστινός προφυλακτήρας της Corvette, η μάσκα και οι προβολείς έχουν αντικατασταθεί από εξαρτήματα με πιο τετράγωνο σχήμα.  Το πλαίσιο του παρμπρίζ σε σχήμα V είναι επίσης μοναδικό.

Από το πλάι, η Corvette Barrister μοιάζει περισσότερο με μια κλασική Cadillac παρά με μια Chevy και περιλαμβάνει πλευρικές απολήξεις εξαγωγής και τροχούς χρωμίου σε στυλ πλέγματος.  Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει επίσης δίχρωμο φινίρισμα με το πάνω μισό του αμαξώματος βαμμένο μπλε ενώ το κάτω μισό φινίρισμα σε λευκό.

Το πίσω μέρος είναι επίσης εξαιρετικά εντυπωσιακό λόγω των μοναδικών πίσω φωτιστικών σωμάτων, του καλύμματος tonneau και των χρωμιωμένων εξαρτημάτων.

Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα 5.7 λίτρων σε διάταξη V8 που αποδίδει 200 ίππους σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς.  Διαθέτει επίσης ανεξάρτητη ανάρτηση και υδραυλικά αεριζόμενα δισκόφρενα στους τέσσερις τροχούς.

Υποστηρίζεται ότι ο George Barris κατασκεύασε μόλις 7 μονάδες της Corvette Barrister και ότι αυτή είναι το νούμερο 2. Η λίστα Mecum Auctions δεν αναφέρει πόσα μίλια έχει το αυτοκίνητο κάτω από το καπό του, ούτε μας παρέχει εκτίμηση της αξίας του.  Ωστόσο, μια ματιά στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι η Bonhams πούλησε ένα μαύρο και χρυσό Corvette Barrister για $51.520 τον Απρίλιο του 2019.