Quantcast

Η start-up αυτόνομων οχημάτων Optimus Ride εξαγοράστηκε από τη Magna

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βελτιώσει τις δυνατότητές της σε προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS)

Νίκος Μιχαλόπουλος

Η Magna International, ένας Καναδός προγραμματιστής της τεχνολογίας κινητικότητας αυτοκινήτων, έχει αποκτήσει την τεχνολογία, την πνευματική ιδιοκτησία και άλλα περιουσιακά στοιχεία από την Optimus Ride, μια εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη που αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα (AVs) επιπέδου 4 SAE. Η Magna προσθέτει περισσότερους από 120 υπαλλήλους της Optimus Ride στην ομάδα της. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βελτιώσει τις δυνατότητές της σε προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Η Optimus Ride άνοιξε τις πύλες της το 2015 αφού έφυγε από το MIT. Στόχος της ήταν να δημιουργήσει κοινόχρηστα, ηλεκτρικά, φιλικά προς τη γειτονιά AV. Το πρώτο της πρωτότυπο, ένα χαμηλής ταχύτητας, ηλεκτρικό, αυτόνομο λεωφορείο αποκαλύφθηκε το 2016. Οι εργαζόμενοι από την Optimus Ride θα παραμείνουν στη Βοστώνη, δημιουργώντας ένα μηχανολογικό κέντρο εκεί για τη Magna. Η Optimus Ride δεν θα λειτουργεί πλέον ως εταιρεία.

«Η αύξηση της ισχύς μας στον πάγκο της μηχανικής στην ανίχνευση υλικού και λογισμικού βοηθά στην επιτάχυνση της πορείας μας προς τα εμπρός σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ADAS», δήλωσε ο John O’Hara, πρόεδρος της Magna Electronics.

Το 2017, η Optimus Ride άρχισε να δοκιμάζει τα οχήματά της στους δρόμους της Βοστώνης με την πρώιμη έγκριση MassDOT AV. Το επόμενο έτος ξεκίνησε το εναρκτήριο πιλοτικό πρόγραμμα για την κινητικότητα της οικιστικής κοινότητας στο Union Point στο Weymouth της Μασαχουσέτης.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις υπηρεσίες κινητικότητας στη Βιρτζίνια και τη Νέα Υόρκη το 2019. Το 2020, ως απάντηση στην έναρξη της πανδημίας COVID-19, η Optimus Ride επαναχρησιμοποίησε τους στόλους της για να προσφέρει πάνω από 6.000 δωρεάν γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη στην Ουάσιγκτον DC.

Τον Ιούλιο του 2021, η εταιρεία βραβεύτηκε με 4,3 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Ενέργειας για την ανάπτυξη των αυτόνομων στόλων της και τη διεξαγωγή έρευνας AV με το Πανεπιστήμιο Clemson, το UC Berkeley και το Argonne National Labs.

Σύμφωνα με τον Sean Harrington, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Optimus Ride, η απόκτηση των εργαζομένων της εταιρείας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία, την τεχνολογία και την υποκείμενη πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας.

Το παγκόσμιο δίκτυο της Magna περιλαμβάνει 347 παραγωγικές δραστηριότητες καθώς και 90 κέντρα ανάπτυξης προϊόντων, μηχανικής και πωλήσεων σε 28 χώρες.