Η Honda παρουσιάζει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 και 4

Μας δίνει μια γεύση από το μέλλον και την οδήγηση χωρίς χέρια

Τη νεότερη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης παρουσιάζει η Honda στο ITS World Congress 2021. Στόχος είναι να εξελίξουν και να παρουσιάσουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 και 4.

Για το λόγο αυτό η Honda έχει διαθέσει τέσσερα Honda AD (autonomous Driving) οχήματα, τα οποία βασίζονται στην πλατφόρμα του Legend. Το τμήμα Honda R&D Europe έχει εστιάσει την έρευνα σε δύο σενάρια, το “Οδήγηση σε Κίνηση” και “Οδήγηση σε Αυτοκινητόδρομο”, καλύπτοντας μέχρι τώρα 25.900 χιλιόμετρα δοκιμών στους δρόμους της Γερμανίας.

Η προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (AD), που παρακολουθεί τις συνθήκες κίνησης στον αυτοκινητόδρομο και παίρνει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου από τον οδηγό, αν διαπιστώσει ότι αυτό είναι ασφαλές, έχει κάνει περισσότερα από 25.900 χιλιόμετρα στη Γερμανία προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση στην Ευρώπη.

Το Honda Legend Hybrid διαθέτει ήδη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 (χωρίς χέρια), αλλά η Honda έχει στόχο να εξελίξει ακόμα περισσότερο αυτό το σύστημα, με την ιαπωνική εταιρεία να επενδύει πολλά στην έρευνα και εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.