Οριστικό – Επιστρέφει ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (βίντεο)

Πότε θα διεξαχθεί

Είναι και επίσημο πλέον: Ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει μετά από 10 και πλέον χρόνια.

 

 

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Γύρου το διάστημα 26 Απριλίου – 1 Μαϊου του 2022, με τον αγώνα να ξεκινά από την Κρήτη και να συνεχίζει στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τερματισμό τα Ιωάννινα

Η πορεία του αγώνα

Θα είναι ένας αγώνας με περάσματα από περιοχές που θα αναδείξουν την φυσική ομορφιά της χώρας, αλλά και την πολιτισμική κληρονομιά της, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός, ήδη έχει συσταθεί η Cycling Greece, η οποία θα αναλάβει το απαιτητικό έργο της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Τι ανακοίνωσε ο Αυγενάκης

Οπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης, οι παράλληλες δράσεις για την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου που θα γίνουν για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας στο Μαραθώνιο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χθες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Για την αναβίωση του Γύρου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΠοδηλασίαςΕνρίκο Ντέλα Κάσα, ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά, ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας, ενημερώθηκα για την επανέναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, μετά από 10 χρόνια διακοπής. Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου κατηγορίας 2.1 της UEC, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναβάθμιση αθλητών ποδηλασίας κατηγορίας ελίτ σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς θα φέρει πολλές επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου στην χώρα σας, που θα κάνουν ποδήλατο για 5 ημέρες σε δρόμους και βουνά της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο θρύλος της ποδηλασίας, Μαρκ Κάβεντις, σε μήνυμά του ανέφερε τα εξής:

«Έχοντας δει φέτος τις ομορφιές τις Ελλάδας και το πόσο συγκλονιστικό είναι να ποδηλατείς σε αυτή την χώρα, μαζί με τον προπονητή μου Βασίλη Αναστόπουλο που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Αθλητισμού φέρνοντας την ιδέα της αναβίωσης του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Είμαι υπερήφανος που ανακοινώθηκε σήμερα η αναβίωση του Γύρου Ελλάδας από τις 26 Απριλίου έως την 1η Μαϊου, ξεκινώντας από την Κρήτη, μετά στην Αθήνα και στην Κεντρική Ελλάδα, περνώντας από όλα τα αρχαιολογικά μνημεία. Μπορεί μια χώρα γεμάτη μύθους και θρύλους να δημιουργήσει τους δικούς της ποδηλατικούς θρυλικούς ήρωες; Σας περιμένω όλους εκεί».

Πηγή: Gazzeta.gr