Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη λαίλαπα σε Δάφνη, Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, Λίμνη και Βατερή

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή στη δεύτερη επιχείρηση που οργάνωσε το Λιμενικό Σώμα

Δραματικές είναι οι ώρες για τη Βόρεια Ευβοια η οποία καίγεται για τρίτο 24ωρο από άκρη σε άκρη. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο καθώς οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι της την εγκατέλειψαν άρον – άρον από τη θάλασσα με μια νέα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έφυγαν από την περιοχή στη δεύτερη επιχείρηση που οργάνωσε το Λιμενικό Σώμα. Μια ημέρα νωρίτερα το Λ.Σ είχε μεταφέρει ακόμη 631 ανθρώπους από το μέτωπο της Αγίας Άννας.

Σε αυτό το απίστευτο πήγαινε – έλα της πύρινης λαίλαπας – από τον Ευβοϊκό προς το Αιγαίο και την επιστροφή της στον Ευβοϊκό – δεκάδες οικισμοί έχουν εκκενωθεί και απειλούνται εκ νέου με ολική καταστροφή οι κοινότητες Ροβιές, Μουρτιά, Κεχριές, και Βατερή.

5355204
5355205
5355207

Νωρίτερα εξεδόθη μήνυμα από το 112 για την άμεση εκκένωση της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.

Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Η φωτιά στα χωριά Κεχριές, Μουρτιά

Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις.

Στις Κεχριές και την Μουρτιά οι πύρινη λαίλαπα καταπίνει τα σπίτια παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοικηση.

Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια φαίνεται να μην έχει τελειωμό.

Αυτή τη φορά οι φλόγες απειλούν το χωριό Ζωοδόχος Πηγή.

Όπως φαίνεται στο video που ακολουθεί η πυρκαγιά απειλεί τα σπίτια και οι πυροσβέστες να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να το περιορίσουν.

Δείτε το βίντεο από το tvstar.gr

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν σπίτια και αυτοκίνητα στη Δάφνη.

Όπως μεταδίδει το evima η καταστροφή στη Δάφνη είναι ολική καταστροφή.

30f99c13
30fec5be-3
89e3467f
f6d6743a