13ο Συνέδριο ΝΔ: με 7.000 σύνεδρους και έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ (29/11)

Το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει τις τριήμερες εργασίες του το απόγευμα με κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», στις οποίες θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι και παρατηρητές 7.000 στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγάλει το κουστούμι, βάζει αθλητικά και θα τρέξει στον αγώνα δρόμου 4 χιλιομέτρων που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΝΔ, το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τους περίπου 300 δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς φιλοδοξούν να αποτελέσει ένα  Συνέδριο που θα αφήσει ένα ευρωπαϊκό στίγμα και παράλληλα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος. Με το φιλελεύθερο στίγμα του και  τη μετριοπάθεια, με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση να καλύψει τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς και ταυτόχρονα ανοίγεται στο Κέντρο. Η διοργάνωση είναι απαλλαγμένη από κομματικές διαδικασίες, με συμβολισμούς και ανοίγματα πέρα από κομματικά τείχη, ενώ οι θεματικές του Συνεδρίου περιλαμβάνουν, κυρίως, την πρωθυπουργική ατζέντα.

Τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί και η θεματολογία του συνεδρίου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ «παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τους πολίτες», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. Επισημαίνουν ότι μισοί από τους 7.000 συνέδρους και παρατηρητές που θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών, δείγμα ότι η κυβερνητική παράταξη απευθύνεται και εκφράζει τις πιο δημιουργικές και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις 19.00 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να παρουσιάσει τον ιδεολογικο-πολιτικό άξονα της κυβερνώσας παράταξης.

Η κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στα θέματα της οικονομίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανότητα, να κάνει αναφορές στην ομιλία του, με αιχμή την τήρηση των δεσμεύσεων του, στο τρίπτυχο “ανάπτυξη, μειώσεις φόρων, νέες δουλειές”.

Εκτός από το νυχτερινό αγώνα δρόμου, που θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός- με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών- όλες οι διαδικασίες του για πρώτη φορά θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%.  Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά.

Παραλληλα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία». Με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες», ενώ με αφορμή τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί μια πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.