Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση της ανακρίτριας για τις κατηγορίες βιασμού

Η παραμονή του στα δικαστήρια δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα

Χωρίς να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις της ανακρίτριας, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η συμπληρωματική κατάθεση του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο επιπλέον πράξεις βιασμού, με την παραμονή του στα δικαστήρια να μην ξεπερνά τη μισή ώρα. Ο ίδιος ζήτησε ξανά κατά αντιπαράσταση εξέταση.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας που παρέδωσε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα, έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του πελάτη του. Παράλληλα, κατήγγειλε την ανακρίτρια για προκατάληψη και για αυτό όπως δήλωσε δεν απάντησε ο Δημήτρης Λιγνάδης σε καμία από τις ερωτήσεις της.

«Θεωρώ απαράδεκτο γεγονός να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια. Η υπόθεση αυτή είχε ως στόχο να ματαιώσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ανακρίτρια εις βάρος της οποίας έχω καταθέσει σειρά αναφορών, συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα δίκαια αιτήματα μας τόσους μήνες μετά και συνεχίζει να κρατά ναι μεν ένα άνθρωπο που όπως έχει διατυμπανίσει και αυτός είχε τα πάθη του, όμως όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή δεν υπήρξε ποτέ βιαστής», πρόσθεσε.

«Όταν φτάσει στο συμβούλιο η υπόθεση, ελπίζουμε τα μέλη του αυτεπαγγέλτως να διατάξουν την αποφυλάκιση του», κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ήδη προφυλακισμένος για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή, ενώ η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς, με τις τελευταίες να του απαγγέλλονται στα μέσα Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου ασκήθηκε ακόμη μια δίωξη για άλλη περίπτωση που σχετίζεται με έναν 24χρονο. Ο άνδρας κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό που φέρεται ότι έγινε πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Το πρόσωπο προσήλθε στις αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά τελικά έγινε ο ίδιος καταγγέλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος φέρεται να είπε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον “ψάρεψε” στον δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του ηθοποιού.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από καταγγελίες δύο παθόντων, ενώ τον περασμένο Μάρτιο μία τρίτη καταγγελία σε βάρος του για βιασμό, με θύμα ενήλικο σε αυτήν την περίπτωση, οδήγησε στην άσκηση δεύτερης ποινικής δίωξης εναντίον του.