Χρηματιστήριο: Eθνική και ΔΕΗ ξεκολλούν τον δείκτη από τις 880 μονάδες

Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται σε 4,3 εκατ. ευρώ και όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια κινητοποίηση για την οικονομία, μπορεί να φέρει κέρδη στο ταμπλό

Ενώ επίκειται συμμετοχή της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ Τζάνετ Γέλεν στο επικείμενο Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου ΗΠΑ και Ευρώπη να συντονιστούν στις προκλήσεις που δημιουργούνται στις οικονομίες τους παρά την επέλαση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν θετικά και μαζί τους το Χ.Α. που θέλει να ξεκολλήσει πάνω από τις 880 μονάδες.

Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται σε 4,3 εκατ. ευρώ και όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια κινητοποίηση για την οικονομία, μπορεί να φέρει κέρδη στο ταμπλό.

Στις τράπεζες, η Άλφα ενισχύεται σχεδόν 1% και περισσότερο, 1,7% η αντίδραση που βγαίνει στην Εθνική.

Λιγότερο, δηλαδή κέρδη χαμηλότερα από 1% σημειώνουν Πειραιώς και Eurobank.

Στα blue chips φαίνεται ότι πάει να βγει αντίδραση, αλλά είναι κάτι που μένει να φανεί ως προς τη διάρκειά του στη συνέχεια.

Στα 12,62 ευρώ υποχωρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ ο Μυτιληναίος ανακάμπτει στα 15,12 ευρώ, το Jumbo στα 14,28, η Μότορ Όιλ στα 14,21, η ΕΧΑΕ στα 4 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ στα 8,10 ευρώ, η Coca Cola κατευθύνεται προς τα 31 ευρώ και η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ στα 9,43.

Νέες εντολές αγορών στην Aegean, στα 5,47 ευρώ.

 

Πηγή: Powergame.gr