Ο Ζόραν Ζάεφ με την «επίμαχη» φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας

Παρευρέθηκε στον αγώνα με την Αυστρία

Σάλος έχει προκύψει εδώ και αρκετές ημέρες με την υπόθεση της φανέλας της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2021.

 

 

Το σήμα της ομοσπονδίας της γείτονος χώρας αναφέρεται ως «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας» χωρίς να αναφέρεται πουθενά το «Βόρεια», την ίδια στιγμή που η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία. Ετσι, οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

 

 

Σα να μην έφτανε αυτό, στο πλαίσιο της αναμετάδοσης του αγώνα Αυστρίας – Βόρειας Μακεδονίας από την κρατική τηλεόραση της χώρας, «MRT», η οποία κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης του EURO 2021 στη χώρα, οι δύο σχολιαστές του καναλιού αποκαλούσαν συνεχώς τη χώρα ως «Μακεδονία».

 

 

Ο Ζόραν Ζάεφ με τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας

 

Παρόντες στο Βουκουρέστι για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τον παρθενικό της ομάδας σε τελική φάση EURO, ήταν ο Ζόραν Ζάεφ, η σύζυγός του, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομίας, Μπουγιάρ Οσμάνι και Κρέσνικ Μπεκτεσί.