Εύκολο λαχανόρυζο

Ένα φαγητό που λατρεύουν όσοι ξέρουν τη γεύση του

Υλικά

4 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
3 καρότα τριμμένο, σε λεπτές λωρίδες με τον αποφλοιωτή
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 γινωμένη φρέσκια ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

600 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό με κύβο λαχανικών)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα κύμινο
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
3/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
¼ κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 δευτερόλεπτα, ίσα να αφήσει το άρωμά του.

Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι και το κύμινο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό λαχανικών.

Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο για περίπου 25 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας να μην κολλήσει.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμεμέσα το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.