Έρχονται 201.000 θέσεις εργασίας – Οι στόχοι που έθεσε ο πρωθυπουργός για το επόμενο διάστημα

Οι στόχοι αν ανανεωθεί η κυβερνητική θητεία της Ν.Δ. και τα σημαντικά βήματα προόδου που καταγράφηκαν

Τη µείωση της ανεργίας σε ποσοστό κάτω του 10% έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για τη νέα θητεία, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη εκδήλωση «Ηµέρες καριέρας» της ∆ΥΠΑ, όπου χαρακτήρισε µεγάλη επιτυχία τον εκσυγχρονισµό του πρώην ΟΑΕ∆ και την προσαρµογή των υπηρεσιών του στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζοµένων.

Η ∆ΥΠΑ τα τελευταία 3,5 χρόνια υλοποίησε τη νέα γενιά προγραµµάτων απασχόλησης, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους ενδιαφεροµένους και παράλληλα εξασφαλίζοντας απλουστευµένους όρους και διαδικασίες για τους δικαιούχους. Το διάστηµα 1/8/19 – 31/1/23 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ 109.000 προσλήψεων, ενώ για το επόµενο διάστηµα η ∆ηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης υλοποιεί προγράµµατα για τη δηµιουργία άνω των 200.000 νέων θέσεων εργασίας, συνολικού προϋπολογισµού άνω των 2 δισ. ευρώ. Ακόµα µία καινοτοµία είναι οι εκδηλώσεις «Ηµέρες καριέρας», που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνοµιλήσουν απευθείας µε εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό, µε τη ∆ηµόσια Υπηρεσία Απασχόλησης α λειτουργεί πλέον ως εταιρεία ευρωπακών προδιαγραφών, όπως σηµείωσε και ο πρωθυπουργός.

«Σύγχρονος φορέας»

Ο διοικητής της ∆ΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, µιλά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τον εκσυγχρονισµό της υπηρεσίας απασχόλησης, τους στόχους για τις νέες θέσεις εργασίας και τον σχεδιασµό των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης (ΕΠΑ) που σχεδιάζονται για το επόµενο διάστηµα και δηλώνει: «Η επιδότηση της εργασίας αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα και γι’ αυτό έχουµε εξασφαλίσει πόρους άνω των 2 δισ. ευρώ για τη δηµιουργία 201.000 θέσεων εργασίας τα επόµενα χρόνια, µέσω του Ταµείου Ανάκαµψης και του ΕΣΠΑ. Αξιοποιώντας την ευρεία εργαλειοθήκη ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ∆ΥΠΑ και µε παρακαταθήκη τις επιτυχηµένες δράσεις, που οδήγησαν σε ρεκόρ προσλήψεων τα τελευταία 3,5 χρόνια, σχεδιάζουµε προγράµµατα που δίνουν ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και χρηµατοδότηση για τη δηµιουργία νέων, βιώσιµων επιχειρήσεων. Στοχεύουµε σε οµάδες που αντιµετωπίζουν σηµαντικά εµπόδια ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, σε περιοχές µε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας και σε τοµείς της οικονοµίας που έχουν δυναµική και προοπτική. Η ∆ΥΠΑ αλλάζει και µετατρέπεται σε έναν σύγχρονο φορέα απασχόλησης».

Διαβάστε τη συνέχεια στα parapolitika.gr