Υλικά
100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια
200 γρ. βρασμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
60 γρ. άπαχο ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
3 αβγά
3 κ. σ. αλεύρι
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
30 γρ. ελαιόλαδο
300 ml ζωμός κοτόπουλου
2 κ. γ. κορν φλάουρ
3 κ. σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ζαμπόν και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ετοιμάζουμε 300 ml ζωμό κοτόπουλου. Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 κρόκους αβγών και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια, αφήνοντας 50 ml στην άκρη.
Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα 50 ml ζωμού με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε τον ζωμό με τα αβγά στο τηγάνι και μόλις μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε τα 50 ml του υπόλοιπου ζωμού και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε το αλεύρι.
Πλάθουμε τις κροκέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ένα αβγό. Σε ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τις κροκέτες από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.