ΙΟΒΕ: Ποια είναι τα κορυφαία εξαγόμενα βιομηχανικά προϊόντα

Νέα άνοδος των εξαγωγών, αλλά και του εμπορικού ελλείμματος βιομηχανίας σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε σχέση με ένα έτος πριν

Πάνω από τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, κινείται ο δείκτης κύκλου εργασιών της βιομηχανίας στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ το γ’ τρίμηνο του 2022 στην Ελλάδα παρουσιάζεται βελτίωση του δείκτη κύκλου εργασιών της βιομηχανίας 36,4% έναντι 22,5% στην ΕΕ. Το θετικό αυτό momentum που σημειώνει η Ελλάδα έναντι του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, παρουσιάζεται από το β’ τρίμηνο του 2021 και μετά. Το μερίδιο των βιομηχανικών προϊόντων τον Οκτώβριο ξεπέρασε το 86% του συνόλου των εξαγωγών αγαθών με το Αλουμίνιο και τα Φαρμακευτικά σκευάσματα, να αποτελούν κορυφαία εξαγόμενα βιομηχανικά προϊόντα και το γ΄ τρίμηνο του 2022.

 

Νέα άνοδος των εξαγωγών, αλλά και του εμπορικού ελλείμματος βιομηχανίας σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε σχέση με ένα έτος πριν. Τα €2,8 δισ. άγγιξαν οι εξαγωγές των βιομηχανικών προϊόντων, αύξηση 29,8%. Το εμπορικό έλλειμμα σημείωσε άνοδο στα €4,8 δισ. από €2,9 δισ. ένα έτος πριν.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr