ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά «μπρα-ντε-φερ» με φόντο τις εκλογές – Σε ποιες περιφέρειες θα δοθούν σκληρές μάχες

Η στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στις πρώτες και δεύτερες εκλογές

Τις επόμενες ημέρες και με βάση τον νέο εκλογικό χάρτη ολοκληρώνεται στην Κουμουνδούρου
η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων όλης της επικράτειας, τα οποία θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ο προγραμματισμός που είχε κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αλλάζει δραστικά -με βάση τα νέα στοιχεία-, αφού, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα στοιχεία, τις έδρες και τα εκλογικά νούμερα, η απογραφή δεν αλλάζει τον αριθμό των εδρών που θα πάρει το κάθε κόμμα.

Τι θα ισχύει

Δηλαδή και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις -και σε αυτή με την απλή αναλογική και στη δεύτερη που θα γίνει με τον νόμο της Ν.Δ.- τα κόμματα θα πάρουν τους βουλευτές που τους αντιστοιχούν με βάση τα ποσοστά τους. Ακόμα, δηλαδή, και αν χάσουν κάποια περιφέρεια που ήταν διεδρική και τώρα έγινε μονοεδρική, θα κερδίσουν σε άλλη περιοχή έναν βουλευτή.

Προφανώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημασία έχει η νίκη, για την οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Επιχειρηματολογώντας, μάλιστα, γι’ αυτή την αισιοδοξία τους λένε ότι «από τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε πτωτική τάση και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανοδική, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να εκπλήξει τους πάντες, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε ντέρμπι».

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr