Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Alpha

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην απόφασή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Ερωτηθείς για την πρότασή του για την προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός τόνισε: «Συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία συμβολικά και είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα. Αλλά και πίσω από το σύμβολο είναι ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόσωπο μη πολιτικό. Εχει χειριστεί πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων. Κατά συνέπεια έχει πολιτική άποψη πολύ σημαντική και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς. Συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω». Πρόσθεσε μάλιστα πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και πολύ ζεστός άνθρωπος» αναφερόμενος και στην σελίδα της στο Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε γιατί δεν προέκρινε την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την επιλογή την οποία έκανα. Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι την κα. Σακελλαροπούλου την ψηφίζει και τον ΚΙΝΑΛ, κάτι που γνωρίζαμε πως δεν θα έκανε με τον κ. Παυλόπουλο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου με τα τότε δεδομένα και δεν έχω κανέναν λόγο να πω ότι διέπραξα κάποιο σφάλμα. Δεν βρίσκομαι στην ίδια θέση, είμαι πρωθυπουργός, ούτε η ΝΔ είναι η ίδια. Να επαναλάβω, ότι σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο. Θεωρώ ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος» επανέλαβε, απαντώντας και στο ερώτημα για τους λόγους που το 2015, η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τις επόμενες κινήσεις του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ αποτιμά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και αποκαλύπτει τι διεμήνυσε στον Λευκό Οίκο σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις. Μιλά επίσης για το μεταναστευτικό.

Η συνέντευξη που παραχωρεί ο Πρωθυπουργός στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ ολοκληρώθηκε λίγο πριν αρχίσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha θα μεταδοθεί την Πέμπτη εκτός στούντιο, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με ζωντανή σύνδεση από τον χώρο τον οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι δημοσιογράφοι όταν κάνουν ζωντανές συνδέσεις από το Μαξίμου. 

Από εκεί ο Αντώνης Σρόιτερ θα προλογίσει τη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα ακολουθήσει, θα παρουσιάσει την ειδησεογραφία της ημέρας και θα μεταδώσει τον παλμό της επικαιρότητας.