Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην Πάρο: Ζήτησαν από απολυμένη εργαζόμενη να επιστρέψει τα επιδόματα

Τι καταγγέλλει ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες, που βίωσε σε κατάστημα εστίασης στην Πάρο προχώρησε μία εργαζόμενη.

 

 

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, εργοδότρια απέλυσε εργαζόμενη και στη συνέχεια της ζήτησε να βγάλει τα επιδόματα που της κατέθεσε από το ΑΤΜ και να της τα επιστρέψει.

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, καταγγέλλει:

“Πριν τρεις ημέρες περίπου επικοινώνησε μαζί μου η εργαζόμενη και μου είπε ότι ιδιοκτήτρια μεγάλης επιχείρησης εστίασης και beach bar στην Πάρο της είπε: ‘τώρα που θα σε απολύσω θα σου κάνω κατάθεση τα χρήματα και θα μου τα επιστρέψεις‘.

Ήταν το επίδομα αδείας και το δώρο των Χριστουγέννων. Της είπε ότι θα πάμε μαζί στην τράπεζα, θα μπει εκείνη στο ταμείο να κάνει την κατάθεση και μόλις βγει από την τράπεζα, θα πάνε μαζί στο ΑΤΜ να της επιστρέψει τα χρήματα.

Είπα στην εργαζόμενη την ημέρα που θα γίνει αυτό να με πάρει τηλέφωνο… Έτσι και έγινε. Την ώρα που ήταν μέσα η εργοδότρια και έκανε την κατάθεση, με πήρε τηλέφωνο η εργαζόμενη. Περιμέναμε να βγει η ιδιοκτήτρια από την τράπεζα. Η εργαζόμενη ήταν πολύ αγχωμένη“.

Όπως αναφέρει ο κ. Χότζογλου, η εργαζόμενη τού έλεγε ότι “θα σπάσει η καρδιά μου…“. “Μόλις βγήκε η ιδιοκτήτρια, της μίλησα στο τηλέφωνο. Της είπα ποιος είμαι, ότι έχω ενημερώσει εισαγγελέα και επιθεώρηση εργασίας και δεν θα πάρει πίσω τίποτα απολύτως. Είπε ένα καλώς, έκλεισε το τηλέφωνο, αλλά από ότι πληροφορήθηκα μετά οι κατάρες και οι βρισιές πήγαιναν σύννεφο“.

Τελικά, όπως εξομολογήθηκε η εργαζόμενη, η πρώην εργαδότριά της τής έβαλε όλα τα χρήματα και τα δώρα στη μισθοδοσία, αν και όπως σημειώνει “στην αρχή φοβόμουν να το καταγγείλω”.

Πηγή: Debater