Κορωνοϊός – Λινού: Λειτουργούμε σαν να έχουμε συνθηκολογήσει άνευ όρων

Τι είπε για την περίπτωση που νοσήσουμε στις διακοπές

Για την ευλογιά των πιθήκων και τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

 

 

«Πρέπει να ανησυχούμε, παρότι θεωρήθηκε αρχικά ότι είναι ήπια νόσος, δεν είναι. Έχει δύσκολα συμπτώματα, πόνο, κνησμό, πληγές. Μεταδίδεται εύκολα, είναι «ξαδερφάκια» με την ευλογία, που είναι η σοβαρότερη πανδημία που έχει πλήξει την ανθρωπότητα».

Η κα Λινού δήλωσε στο MEGA πως η νόσος μεταδίδεται εύκολα μέσω κοντινών επαφών.

Όσα είπε για τον κορωνοϊό

Ερωτηθείσα για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας σημείωσε: «Λειτουργούμε αυτή τη στιγμή σαν να έχουμε συνθηκολογήσει άνευ όρων. Δεν παίρνουμε μέτρα προστασίας, αποδεχόμαστε ότι πάρα πολλοί θα νοσήσουν, όμως αυτό δεν είναι λύση γιατί ο κορωνοϊός είναι εδώ και μπορεί να μεταλλαχθεί. Δεν ξέρουμε εάν η μετάλλαξη θα είναι μία νόσο εξίσου ήπια με την παρούσα μορφή ή θα γίνει πιο επιθετική», τόνισε.

Σε περίπτωση που νοσήσουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών η κα Λινού υπογράμμισε πως θα πρέπει να τηρήσουμε μία καλή διατροφή και ηπιότερη ζωή, ενώ εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και έχουμε υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να δούμε άμεσα γιατρό.