Φωτιά στην Ηλεία: Στα Κρέστενα μεταβαίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Αναμένεται να επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Κρέστενα στην Ηλεία.

 

 

 

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Open», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταβαίνει στην Κρέστενα, όπου και θα επισκεφθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, στις 11:00, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στο δημαρχείο της περιοχής και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρεται, θα ενημερωθεί για την πορεία της πυρκαγιάς και τις πιθανές αιτίες ξεσπάσματός της.

Εγκληματική ενέργεια

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, μίλησε χθες για εγκληματική ενέργεια.

«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Ευτυχώς η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη φωτιά ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή εγώ δεν είναι εικόνα καταστροφής κάποιου σπιτιού», τόνισε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η φωτιά απειλεί δύο χωριά και η κατεύθυνση του ανέμου θα δείξει αν θα περιοριστεί σε αυτά ή θα επεκταθεί και σε άλλα.

«Τα χωριά είναι ο Γρύλλος και η Βρίνα, αλλά εάν φύγει λίγο αριστερά θα έχουμε και κίνδυνο στη Σκιλλουντία. Και αν υπερπηδήσει τα χωριά αυτά μετά ακολουθεί του Γκρέκα. Θα δούμε την πορεία της. Γύρισα περιμετρικά τους οικισμούς που κινδύνεψαν πολύ και δεν είδα σπίτι καμένο», ανέφερε.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, προβλέπεται για σήμερα (Δευτέρα) ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και σε Εύβοια και Βοιωτία.