Οριζόντια μέτρα στην Αττική – Οι τρεις δήμοι που βρίσκονται στο «κόκκινο»

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Νέα οριζόντια μέτρα ανακοινώνονται για την Αττική εντός των επόμενων ωρών. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τους νέους περιοριοσμούς.

Σύσκεψη με το κλιμάκιο των επιδημιολόγων είχε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται για τα νέα μέτρα περιορισμού που αναμένεται να εφαρμοστούν στην Αττική λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλίας.

Οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00 κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της COVID-19 στην Ελλάδα.

Οριζόντιου χαρακτήρα τα μέτρα στην Αττική

Στην κατάρτιση μιας λίστας μέτρων για την Αττική κατέληξε χτες, Δευτέρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Τα μέτρα θα είναι οριζόντιου κι όχι τοπικού χαρακτήρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Δηλαδή δεν θα αφορούν συγκεκριμένους δήμους με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η αιτία είναι ότι η Αττική είναι μια μητροπολιτική περιοχή που δεν είναι εύκολο να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα λόγω πληθυσμού, μετακινήσεων και πυκνότητας.

Το ίδιο είχε δηλώσει άλλωστε και ο καθηγητής Νίκος Σύψας, νωρίτερα, σήμερα:«Δεν θα αφορούν σε δήμους και περιφέρειες, αλλά σε όλη την Αττική» είπε ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Τα νέα μέτρα στην Αττική που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μεταξύ των μέτρων που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι να ληφθούν στην Αττική είναι τα εξής, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Περιορισμοί στον αριθμό ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μέχρι 20 άτομα.

Μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, στην εστίαση, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού.

Πόσο θα διαρκέσουν τα νέα μέτρα στην Αττική

Οι ειδικοί εισηγούνται τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν για δύο εβδομάδες και κατόπιν να επανεξεταστούν.

Από τον Χαρδαλιά οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική

Τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.«Θα ανακοινωθούν μέτρα από τον κ. Χαρδαλιά, αλλά έχουμε ζητήσει από περιφερειάρχες να κινητοποιήσουν όλο το δυναμικό για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι δήμοι της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Τρεις δήμοι της Αττικής συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες.

Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Την ίδια στιγμή, ενδεικτικό της επιβαρυμένης εικόνας είναι ότι το 1/3 από τα 5.000 κρούσματα στην Αττική καταγράφηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.