Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Άνοδο σημείωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου λόγω της προοπτικής μιας λιγότερο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Άνοδο σημείωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου λόγω της προοπτικής μιας λιγότερο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αν και οι ανησυχίες για ανάκαμψη της ζήτησης περιόρισαν τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 94 σεντς, ή 1,0%, στα 100,04 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, ενώ το αργό WTI αυξήθηκε 63 σεντς, ή 0,7%, στα 96,41 δολάρια το βαρέλι.

Η αβεβαιότητα της αύξησης των επιτοκίων και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία ώθησαν και τα δύο συμβόλαια πετρελαίου σε χαμηλά την Πέμπτη, τα οποία ήταν κάτω από το κλείσιμο στις 23 Φεβρουαρίου, την ημέρα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ωστόσο, τόσο το Μπρεντ όσο και το WTI είχαν ανακτήσει σχεδόν όλες τις απώλειες μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, όμως υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ζήτησης.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πετάξει την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία, όπου θα παραστεί σε μια σύνοδο κορυφής των συμμάχων του Κόλπου και θα τους καλέσει να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο.