Η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ στην επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο: «Μια νέα προκλητική ενέργειας της Ελλάδας»

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ως «μια νέα προκλητική ενέργειας της Ελλάδας» στην Ανατολική Μεσόγειο μεταφράζουν στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης την επίσκεψη της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο για τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

Μάλιστα όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στα ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου, η επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο ακριτικό νησί έρχεται σε μια περίοδο που η Άγκυρα κάνει «προσπάθειες αποκλιμάκωσης» της έντασης στην περιοχή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο
Αρχικά, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ηurriyet κάνει λόγο για «προκλητική κίνηση από την πρόεδρο της Ελλάδας» στο δημοσίευμά της.

«Η Ελλάδα λίγο πριν από την κρίση είχε στην ημερήσια διάταξη τη συχνή αποστολή στρατευμάτων στο νησί Καστελλόριζο της ανατολικής Μεσογείου. Μετά την εξέλιξη αυτή, ακολούθησε μία νέα προκλητική κίνηση από την Πρόεδρο της Ελλάδας», αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα, ενώ τονίζεται και η στάση πολλών ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που χαρακτηρίζουν την επίσκεψη «συμβολική».

«Η Ελλάδα πρόσφατα απέστειλε στρατεύματα στο νησί Καστελλόριζο, όπως παρατηρήθηκε στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Καστελλόριζο. Η Σακελλαροπούλου, που βρέθηκε στο νησί για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με την ονομασία «77η επέτειος της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου» δήλωσε πως το νησί έχει «υψηλή στρατηγική σημασία για την Ελλάδα», γράφει με την σειρά της η εφημερίδα Yeni Safak.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία κάνει λόγο για «μια προκλητική κίνηση από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα προσγειώθηκαν στρατιώτες στο νησί Καστελλόριζο και τώρα η Πρόεδρος της Ελλάδας». «Η Σακελλαροπούλου πήγε στο Καστελλόριζο για να συμμετάσχει στη λεγόμενη τελετή απελευθέρωσης του νησιού, με ελικόπτερο του στρατού και συνοδευόμενη από 4 αεροσκάφη F-16, τα οποία όμως δεν μπορούν να πετούν στην περιοχή σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες», προσθέτει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της.