Η κ. Τσιόλα μίλησε σήμερα στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται από χθες στην Πάτρα με θέμα ” οι κίνδυνοι διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης”.
Όπως σημείωσε η ιατροδικαστής, που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα το δεύτερο κατά σειρά παιδί της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη που έχασε την ζωή του, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες.
Μάλιστα η κ. Τσιόλα αναφέρθηκε σε 4 σημαντικά περιστατικά όπου είχει γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακρβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές.
“Ολοι κάνουμε λάθη” σημείωσε χαρακτηριστικά η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζοντας πως η αυτοψία του χώρου όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της 6 μηνων Ίριδας η Αγγελική Τσιόλα δεν είχε τη δυνατότητα της αυτοψίας του χώρου, καθώς το βρέθος είχε μεταφερθεί νεκρό από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πάντως, η ιατροδικαστής δεν έκανε την οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των θανάτων των τριών παιδιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.
Πηγή: tempo24.news