Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες

Ήπια ανοδικά κινούνται για ακόμη μία ημέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν την αντίδραση μετά από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve

Ήπια ανοδικά κινούνται για ακόμη μία ημέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν την αντίδραση μετά από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των πετρελαϊκών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 7.521 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,40% στις 14.064 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 6.324 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Η ανοδική κίνηση ακολουθεί το θετικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες μετά την δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της προσπάθειας της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Την ίδια ώρα, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου και ακούστηκαν σημαντικές αναλύσεις για το μέλλον της οικονομίας και των αγορών. Οι θεσμικοί κυρίως επενδυτές κινήθηκαν με βάση αυτές τις αναλύσεις.

Πηγή: Powergame.gr