Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για Power Pass: Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

«Για για δύο εβδομάδες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα », διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης, έβαλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, λέγοντας ότι πρέπει να προκύψει δυνατότητα δημοσιονομικού χώρου.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι ο δημοσιονομικός χώρος είναι συνάρτηση της πορείας του τουρισμού και της πορείας της τιμής του φυσικού αερίου.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το μεγάλο κόστος στα νησιά δεν είναι τα καύσιμα αλλά η ακτοπλοϊκή σύνδεση ενώ είπε πως θα δοθούν σημαντικές δαπάνες για να καλυφθούν τα κόστη για τις άγονες γραμμές και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Ακόμη σημείωσε πως μια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα κόστιζε 300 εκατομμύρια το μήνα.

Επιπρόσθετα ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι στις 14 με 15 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί το διάστημα Δεκέμβριος – Μάιος.

Τέλος διευκρίνισε πως η σχετική πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για δύο εβδομάδες και τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.