Σε αρνητικό έδαφος τα Crypto – Κάτω από τις 30.000 δολάρια το Bitcoin

Η αποφυγή ρίσκου φαίνεται να αποτελεί όλο και περισσότερο κοινό τόπο για τους επενδυτές

Τα αρνητικά πρόσημα εξακολούθησαν να είναι κυρίαρχα στην αγορά κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα, παρά την μικρή ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, που προσέφερε αναιμικά και όπως αποδείχθηκε προσωρινά κέρδη. Οι 30.000 δολάρια παραμένουν το μεγάλο «στοίχημα» για το Bitcoin, αφού, μετά από μία μικρή ανάκαμψη την Κυριακή, η νέα εβδομάδα βρήκε τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων ξανά κάτω από το κρίσιμο αυτό όριο.

Η αποφυγή ρίσκου φαίνεται να αποτελεί όλο και περισσότερο κοινό τόπο για τους επενδυτές, καθώς η όλο και πιο επιθετική αντιμετώπιση του πληθωρισμού από τις κεντρικές τράπεζες παραμένει στο «τραπέζι». Η δε κακή εικόνα που παρουσιάζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις τους τα διεθνή χρηματιστήρια, δεν αφήνουν περαιτέρω περιθώρια αισιοδοξία, αφού τα crypto μοιάζουν να ακολουθούν όλο και πιο στενά τα τεκταινόμενα στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Με κέρδη άνω του 2,5%, το Bitcoin δίνει ανεπιτυχώς τη δική του μάχη να κρατηθεί στο όριο των 30.000, με την αξία του να κυμαίνεται περί τις 29.260 δολάρια.

Μεγάλες απώλειες της τάξεως του 5% και για το Ethereum, που από την πλευρά του πασχίζει να διατηρηθεί πάνω από τις 2.000 δολάρια και περιορίστηκε στα 1.989 δολάρια.

Στα 40 σεντς με απώλειες 3,6% το XRP, ενώ το Litecoin υποχωρούσε κατά 4,5% μόλις στα 66 δολάρια.