Quantcast

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών που έγιναν στο Βιολογικό

Τι ανέφερε ο πρύτανης του ιδρύματος

Εργασίες απομάκρυνσης οικοδομικών υλικών ξεκίνησαν το πρωί στον ισόγειο χώρο κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, στον οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Μαΐου εισέβαλαν άγνωστοι και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, γκρεμίζοντας τους τοίχους και ό,τι είχε παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών.

 

 

 

Η αστυνομία διεξάγει προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών μετά και τη μήνυση που κατέθεσαν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για τη διάρρηξη στον χώρο και διακεκριμένη φθορά που προξένησαν οι δράστες στη δημόσια περιουσία.

Τι ανέφερε ο πρύτανης του ιδρύματος

«Η πρώτη φάση για την αποκατάσταση των ζημιών είναι ήδη σε εξέλιξη και άμεσα απομακρύνονται τα μπάζα, ώστε τις επόμενες μέρες η διαμόρφωση του χώρου της Βιβλιοθήκης να ολοκληρωθεί. Σήμερα, η Σύγκλητος θα καθορίσει τις διαδικασίες και το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και θα αποδοθεί στους φοιτητές και ερευνητές μας, το Πανεπιστήμιο θα είναι συνεπές στις συμβατικές υποχρεώσεις του έναντι των θεσμών που χρηματοδοτούν το έργο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Τι είπε για τη μήνυση που υποβλήθηκε

Σε ό,τι αφορά τη μήνυση που υποβλήθηκε σημείωσε ότι «κρινόμαστε όλοι από τις πράξεις μας, με τις οποίες προασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο και τη δημόσια περιουσία, από εγκληματικά στοιχεία κι έχουμε εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Το έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ, υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Πανεπιστημίου μας και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).