Θανάσης Κατερινόπουλος στα Παραπολιτικά: Κρύβονται και άλλοι θάνατοι πίσω από την υπόθεση της Πάτρας

Η συνέντευξη του κ. Κατερινόπουλου στη Σάσα Σταμάτη

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών και όχι άδικα, μιας και ο τρόπος με τον οποίο μιλάει αλλά και αυτά που λέει σχετίζονται με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συγκλονίζουν τη χώρα.

 

 

Είναι ο άνθρωπος που είχε υποψιαστεί τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο περιβόητο «έγκλημα των Γλυκών Νερών», αλλά και εκείνος τον οποίο όλοι ακούνε με ενδιαφέρον σχετικά με τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Η συνέντευξή του στα Παραπολιτικά

Ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στα «Π», χαρακτηρίζει σύγχρονη Μήδεια τη Ρούλα Πισπιρίγκου, συγκινεί με τον ξαφνικό θάνατο του γιου του, ενώ μιλάει για τις επιτυχίες του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πώς αισθάνεστε με την εξέλιξη στην υπόθεση της Πάτρας; Από την αρχή εσείς λέγατε ότι προς τα εκεί πάει το θέμα…

Αισθάνομαι λυπημένος και όχι δικαιωμένος, γιατί τρεις άγγελοι έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια της ίδιας τους της μάνας. Είναι λυπηρό. Τρία παιδιά χάθηκαν άδικα, τσάμπα.

Εκείνη αρνείται τα πάντα. Από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε ότι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Δεν έχει σημασία. Κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να αρνείται τα πάντα. Από εκεί και πέρα, τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αυτά που στηρίζουν μια κατηγορία και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι συμμέτοχοι γενικά στο έγκλημα αυτό, ενδεχομένως και σε άλλα εγκλήματα. Επομένως, κάποιοι θα αρχίσουν να «κελαηδούν». Ήδη απ’ ό,τι είδατε, αρχίζει μια κόντρα (έτσι διαφαίνεται τουλάχιστον) μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του πρώην συζύγου της. Επομένως, θα έχουμε εξελίξεις, που ίσως και εμείς να μην τις περιμένουμε και να τρίβουμε τα μάτια μας.

Από την πείρα σας τόσα χρόνια, έχετε ξαναδεί ένα τέτοιο έγκλημα;

Όχι και, από ό,τι ξέρω, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο έγκλημα μέχρι αυτή τη στιγμή. Εκτιμώ ότι νομικά τέτοιο έγκλημα δεν είχαμε ξανά στη χώρα. Γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι εδώ είναι μόνο τα παιδιά, η Τζωρτζίνα. Πιστεύω ότι κρύβονται και άλλοι θάνατοι, και τα δύο παιδιά, και από εκεί και πέρα κάτι άλλο, πιο σκληρό. Πόσο πιο σκληρό βέβαια από τον θάνατο των παιδιών, αλλά…

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μάνα αυτή;

Μια σύγχρονη Μήδεια, που ξεπέρασε τη Μήδεια της αρχαιότητας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σας, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας, κύριε Κατερινόπουλε;

Υπηρεσιακά, η μεγάλη μου καριέρα ήταν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από το 1993 έως το 2007. Αυτό τα λέει όλα.

Έχασα τον γιο μου, 30 χρόνων, υγιέστατο, το 2017, από ανακοπή στον ύπνο. Κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και όχι τότε. Είναι κάθε μέρα δύσκολη

Σε προσωπικό επίπεδο;

Ασ’ το αυτό, πονάει πολύ. Έχασα τον γιο μου, 30 χρόνων, υγιέστατο, το 2017, από ανακοπή στον ύπνο. Κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και όχι τότε. Είναι κάθε μέρα δύσκολη. Πιστέψτε με, αυτή η περίπτωση εδώ με έχει αγγίξει. Δεν έχω ταυτοποιήσει τους θανάτους των παιδιών, αλλά με έχει αγγίξει ως άνθρωπο και ως πατέρα. Έχω τρελαθεί κυριολεκτικά.

Η πιο ευχάριστη στιγμή στην καριέρα σας;

Η καριέρα μου δεν μπορώ να πω ότι είχε πολλές ευχάριστες στιγμές. Ευχάριστη στιγμή ήταν η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της «17 Νοέμβρη» και του «ΕΛΑ». Δεν τις έκανα εγώ, φυσικά. Ήμασταν μια ομάδα τότε. Και υπηρεσιακά και επαγγελματικά, ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής μου. Οι στιγμές εκείνες είναι ανεπανάληπτες και δεν νομίζω να τις ζήσουν άλλοι.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σας χαλαρώνει;

Έχω μια ιστοσελίδα και κάνω διάφορες αναρτήσεις. Χαλαρώνω με τη σύντροφό μου, τον γιο μου και με τους λίγους, καλούς φίλους.

Μαγειρεύετε;

Α πα πα, μακριά από μένα, γιατί μαγείρεψα στα νιάτα μου και τώρα δεν τα καταφέρνω. Σπάω τις κατσαρόλες…

Έχετε κάποιο ζώο;

Όταν ζούσα στο χωριό, είχα ένα σκυλάκι. Κάποτε είχα πάρα πολλά καναρίνια, αλλά μου τα ματιάσανε και ψόφησαν. Έκτοτε δεν ξαναπήρα κανένα.

Πηγή: parapolitika.gr