H ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ψεύτικο μήνυμα που καλεί τους πολίτες σε χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό

«ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ»

Με ένα της ποστ στο Facebook η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες για ένα ψεύτικο μήνυμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες και ζητά από τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.

Το υπουργείο Άμυνας και η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες, καλώντας τους να το αγνοήσουν. Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους αποστολείς του εν λόγω μηνύματος.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα με αποστολέα το υπουργείο Άμυνας καλεί τους παραλήπτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να τους χορηγηθεί φύλλο πορείας «με σκοπό την ένταξή σας στο στρατιωτικό επεισόδιο».
 

Συγκεκριμένα το ποστ αναφέρει: 

«Προσοχή!

Κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα ( sms ),που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.

Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν».

katagrafi_3.jpg