Επιμένουν οι «σκληροί» δείκτες: Ξεπέρασε το 24% η θετικότητα – Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι ειδικοί

Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες

Επιμένουν οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας,ικότητα την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 24%. O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών, για τη νέα φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του 2022 σε αναστολή εργασίας. Η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κοροναϊός να επιστρέψει επιθετικά. Ο υπουργός Υγείας ξήγησε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τη Δευτέρα 27.490 νέα κρούσματα κοροναϊού σε 113.940 τεστ και 73 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο δείκτης θετικότητας έφθασε στο 24,1%.

«Είναι συγκυριακή η αύξηση της Δευτέρας, οι “σκληροί” δείκτες αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση και οι θάνατοι ανά εβδομάδα έχουν μειωθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.