(Βίντεο) Κάτοικος πλατείας Βικτωρίας: Υφιστάμεθα διωγμό, εξευτελισμό, πογκρόμ από τις γειτονιές μας

Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Προ ημερών, η επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου Πλατείας Βικτωρίας παρενέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο με τους πρόσφυγες και μετανάστες και ειδικά στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας.

 

“Ήρθαμε να μιλήσουμε για το θέμα γιατί μιλάνε άνθρωποι που δεν ζουν στην περιοχή και παραποιούν την αλήθεια. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ψέματα” ανέφερε η κυρία Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της επιτροπής κατοίκων Αγγελοπούλου Πλατείας Βικτωρίας και συνέχισε λέγοντας “Υφιστάμεθα διωγμό στην περιοχή μας. Τα διαμερίσματα με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και τα διαμερίσματα των διακινητών που δεν ελέγχονται γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, έχουν κάνει την κατάσταση αφόρητη”. 

 

Η κυρία Παπαδοπούλου στη συνέχεια ανέφερε τα στοιχεία του προγράμματος “Ήλιος” για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τα οποία, από τους 20.000 πρόσφυγες που πήραν άσυλο, μόνο οι 78 έχουν γραφτεί στο πρόγραμμα για να μάθουν την ελληνική γλώσσα. “Υπάρχει καμία ένταξη χωρίς γλώσσα;”, αναρωτήθηκε η κάτοικος της Πλατείας Βικτωρίας. “Εμείς είμαστε η μειονότητα και το πρόγραμμα ένταξης που πρέπει να φτιάξετε είναι δικό μας. Να μάθουμε αραβικά, μήπως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε στην περιοχή μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

“Ακούμε αμανέδες, αραβικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχετε εγκαταστήσει άεργους πληθυσμούς, οι οποίοι έχουν κάνει τη μέρα νύχτα. Εμείς εργαζόμαστε, δεν μπορούμε να ζήσουμε”, κατήγγειλε η κα Παπαδοπούλου.

 

Στη συνέχεια σημείωσε: “Αυτό που ζούμε είναι πολιτική και έχει να κάνει με το δικό μας διωγμό. Υφιστάμεθα πογκρόμ” και συμπλήρωσε: “Εδώ και 10 χρόνια υφιστάμεθα διωγμό, εξευτελισμό, εξυβριζόμαστε συνέχεια από ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται συνέχεια και μας λένε φασίστες. Τραμπουκίζουν συνέχεια τις γειτονιές μας κατεβαίνοντας με κοντάρια και κράνη 200 – 300 άτομα”.

 

Καταλήγοντας, η κυρία Παπαδοπούλου κατήγγειλε τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου πως συντονίζει τις αντιδιαδηλώσεις που γίνονται και επιτίθενται στους κατοίκους της περιοχής. 

 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε για ρατσιστικό μίσος στις γειτονιές από τους μόνιμους κατοίκους. 

 

Δείτε το βίντεο: