Χρηματιστήρια: Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές – Πάνω από άνω 2% ο Stoxx 600

Οι τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 3,6%

Με σημαντική άνοδο άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις τράπεζες να ενισχύονται 3,6% και σχεδόν όλους τους υπόλοιπους κλάδους μα κινούνται σε θετικό έδαφος.

 

 

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άλμα 2,5% με τις πρώτες συναλλαγές, ύστερα από τετραήμερο πτωτικό σερί.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άλμα 3,2% στις 13.255,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 3,25% στις 6.156,90 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,9% στις 7.096,28 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 3,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 3,3%.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν για άλλη μια φορά μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Το διεθνές πετρέλαιο αναφοράς Brent αυξήθηκε πάνω από τα 130 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Ευρώπη, ενώ το αμερικανικό αργό κυμάνθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μεικτές την Τετάρτη, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τις απώλειες μεταξύ των σημαντικών δεικτών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ δείχνουν ανοδικό άνοιγμα σήμερα στη Wall Street, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση για γερά νεύρα.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς η ΕΚΤ βλέπει τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.