Θεοδωρικάκος: Απαίτηση του συνόλου των πολιτών είναι να μπει ένα τέλος στον χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1

Πληροφορήθηκα ότι στο Ίλιον μια 70χρονη πήρε προϊόντα που δεν είχε πληρώσει. Κλήθηκε η αστυνομία και συνεχάρη την πρωτοβουλία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ να ζητήσουν να αποφευχθεί μήνυση εναντίον της, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

 

Αναφορικά με την οπαδική βία είπε πως απαίτηση του συνόλου των πολιτών είναι να μπει ένα τέλος στον χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Τόνισε ότι η αστυνομία συνέβαλε τους ενόχους για τη δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου, έκλεισε 61 συνδέσμους φιλάθλων ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Τόνισε πως η πολιτεία λαμβάνει πιο δραστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα ενώ κάλεσε τις ομάδες να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση των συνδέσμων.

Τόνισε πως όσοι χουλιγκανίζουν θα βρίσκονται στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε πως 400 αγόρια και κορίτσια εκπαιδεύονται τη Θράκη και η προετοιμασία τους θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου.

Είπε πως το μέτρο και η κανονικότητα θα επικρατήσει στα πανεπιστήμια.

Είπε πως λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης αστυνομικών δυνάμεων στα κύρια αεροδρόμια και στους τουριστικούς προορισμούς σημειώνοντας πως ο αριθμός θα είναι αυξημένος κατά 50%.

Ερωτηθείς για πρόωρες εκλογές απάντησε πως ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη