Μέτρα κορωνοϊού: Αυτό είναι το σχέδιο των ειδικών – Επιστρέφει η «ελευθερία»

Τέλος οι περιορισμοί

Στη λογική της σταδιακής άρσης όλων των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού έως τον Μάρτιο βαδίζει η κυβέρνηση.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς αναμένεται να πέσουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας σημειώνοντας πως αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συζητηθεί η μερική άρση των μέτρων.

Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που εξετάζουν οι ειδικοί αφορά την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και την εστίαση.

Τα μέτρα ωστόσο, δεν θα χαλαρώσουν τελείως, καθώς η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Τι βλέπουν για την εστίαση

Στη διασκέδαση και την εστίαση, αναμένεται να επιστρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, οι οποίοι θα εισέρχονται στα καταστήματα με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Αναφορικά με τις καρναβαλικές παρελάσεις πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.