Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα διαφυγής στο Μυλοπόταμο

Τεράστια κινητοποίηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, για τον εντοπισμό των πέντε κρατούμενων, που απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022, από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εγκαταλελειμμένο «ύποπτο» όχημα, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Στο σημείο σπεύδει η σήμανση προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για το όχημα διαφυγής των πέντε ποινικών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οι κρατούμενοι είχαν φτάσει στα Χανιά μετά τη μεταγωγή τους

Οι κρατούμενοι είχαν φτάσει στα Χανιά μετά τη μεταγωγή τους, με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, το πρωί του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων καταγράφεται το πρωινό της Δευτέρας τεράστια κινητοποίηση και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, προς κάθε κατεύθυνση.

Πηγές που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Οι κρατούμενοι επρόκειτο να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Οι πέντε κρατούμενοι, οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής και ένας Πακιστανικής καταγωγής, είχαν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες, ανθρωποκτονία και ναρκωτικά).

Για τον εντοπισμό τους έχει κινητοποιηθεί το σύνολο της ΕΛΑΣ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια του νησιού.

Πηγή: neakriti.gr