Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη προς τράπεζες: Προτιμώ να συνεννοηθούμε πολιτισμένα

ΜΕΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  μέσω Twitter, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που αφορούν στις τράπεζες, τον τελευταίο καιρό

Χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter: «Δέχομαι πληθώρα τέτοιων καταγγελιών. Θα το πω για τελευταία φορά προς όλους, οι Τράπεζες πρέπει, ασφαλώς με Τραπεζικά κριτήρια, αλλά όχι με Τραπεζικές υπερβολές να δώσουν χρήματα στις υγιείς επιχειρήσεις. Προτιμώ να συνεννοηθούμε όλοι μας πολιτισμένα».

Να σημειωθεί ότι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δίνονται με εγγυήσεις του δημοσίου, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη. «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε λεφτά, δεν γίνεται να ταλαιπωρούν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις που πληρούν τις κείμενες προϋποθέσεις, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη. Ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τα χρηματοδοτικά εργαλεία να συναντούν τείχος και να ταλαιπωρούνται ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για δανειοδότηση.

Δέχομαι πληθώρα τέτοιων καταγγελιών. Θα το πω για τελευταία φορά προς όλους, οι Τράπεζες πρέπει, ασφαλώς με Τραπεζικά κριτήρια, αλλά όχι με Τραπεζικές υπερβολές να δώσουν χρήματα στις υγιείς επιχειρήσεις. Προτιμώ να συνεννοηθούμε όλοι μας πολιτισμένα: https://t.co/LsxH1NcLDE

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 18, 2020