Τοποθέτηση στρατιωτών – γιατρών σε ακριτικά νησιά της χώρας με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά

Σε ποια νησιά τοποθετήθηκαν

Γιατροί – οπλίτες θητείας τοποθετήθηκαν στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κουφονησίων καθώς και στα περιφερειακά ιατρεία Αρκιών και Ψερίμου, με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά και της προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια».

Πιο συγκεκριμένα με την απόφαση αυτή τοποθετήθηκαν:

– Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ένας στρατιώτης ειδικότητος Ιατρού Άνευ Ειδικότητας (ΙΑΕ).

– Στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρκιών, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ένας στρατιώτης – γιατρός (ΙΑΕ)

– Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ένας στρατιώτης – γιατρός (ΙΑΕ).

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα της εκπληρώσεως στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρεώσεως των εν λόγω στρατιωτών – γιατρών, στις προαναφερθείσες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπληρώσεως και της υποχρεώσεως της υπηρεσίας υπαίθρου.

Οι ανωτέρω οπλίτες θητείας δικαιούνται, από την ημερομηνία της αναλήψεως των καθηκόντων τους στις συγκεκριμένες θέσεις, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

Πηγη: parapolitika.gr